Josefine Björkman - En tjej med SM guld i Downhill och Enduro

2019-09-19 | Här kommer lite uppdatering från Josefines senaste tävlingar.


Hej !

Hoppas att allt är bra med er och att ni är sugna på en uppdatering. Nu har jag samlat ihop 4 tävlingar som jag tänkte skriva lite om.

SM i Gesunda, Mora

Gesunda är ett av mina favoritställen att tävla på. Tävlingen bestod av 7 sträckor av olika slag.

Förra året vann jag SM guld där så förväntningarna på en revansch fanns. Tyvärr så kände jag att jag inte hittade något flyt på träningen och jag var trött i kroppen. Jag var såklart väldigt nervös också för jag ville så gärna försvara mitt SM guld. På tävlingsdagen vaknade jag upp och var jätte seg.

Kände på mig direkt att det skulle bli en tuff dag på cykeln men det var bara att köra på ändå.

Jag gjorde mitt bästa under hela dagen med förutsättningarna jag hade och detta räckte till en 2a plats som jag såklart inte var helnöjd med men var ändå skönt att känna att jag kunde köra så bra även om jag hade en dålig dag.

 

Oslo Enduro, norska cupen. 

Åkte över till grannlandet för en helg för skoj skull på cykeln. Jag har aldrig tävlat i Oslo och tävlingssträckorna var okända för mig.

 På lördagen under träningen regnade det något oerhört.

För mig gjorde detta mig inget då jag oftast tycker det är kul att tävla i gegga. Tävlingssträckorna (7st) var korta men också väldigt roliga. Det kändes bra inför tävlingsdagen. Regnet fortsatte hela natten och fram till morgonen. Första tävlingssträckan gick bra men jag märkte direkt att jag inte kände igen spåren. Det hade regnat så mycket så att geggan på rötterna var borta och stora djupa vattenhål hade kommit fram. Vid de kommande 3 sträckorna gjorde jag massvis med misstag där jag fastnade i de flesta djupa vattenhål och fick hoppa av och springa på flera ställen som gjorde att jag tappade massvis med tid. Motivationen försvann men jag krigade på de sista sträckorna som ändå gick helt okej. Tog hem en 3:e plats. Hade ändå en kul helg med vänner från Norge!

 

Enduro european cup, Frankrike.

Efter någon vecka vilande åkte jag och min sambo över till Frankrike för den sista deltävlingen i den europeiska enduroserien. Ni som följer mig på instagram har blivit uppdaterade med många fina bilder och storys på hur fantastiskt fint det var. Kände direkt när jag kom dit att detta kommer bli en riktigt rolig helg! Det var 2 långa tävlingsdagar med totalt 7 sträckor. Vi tränade en gång innan tävling på 5 av sträckorna på lördag innan tävling och några sträckor söndag innan tävling. Så totalt blev det att vi körde 12 långa sträckor på 2 dagar. På lördagen var jag ute på cykeln i 8 timmar och 6 timmar på söndagen.

Stor skillnad på både längden på banor och på dagarna gentemot hur det är i Sverige vilket jag tycker är väldigt kul då jag älskar att få kämpa så hårt man kan!

Jag kände mig väldigt stark i kroppen men märkte att jag tappade fokus då jag inte är van att tävla på 10 minuters banor men jag körde på bra med några misstag men överlag så gick det bra. Slutade på en 6:e plats på deltävlingen men det roligaste av allt var att jag tog hem hela den europeiska cupen!!! Så nu kan jag titulera mig som Europamästare!

Nästa år har vi som plan att bygga en husbil och åka på fler tävlingar utomlands så får vi se om jag kan kamma hem den totala cupen då också!

 

Enduro Sweden Series Hallandsåsen, deltävling 5

Denna helgen var det dags för den 5:e deltävling i svenska serien. Denna gång med ett nytt upplägg. På tidigare svenska tävlingar är det en tävlingsdag men för denna tävling testade arrangörerna med en 2 dagars tävling. Vi körde 4:a sträckor på lördagen på Vallåsen Bikepark och 3 sträckor på Kungsbygget på söndagen. Jag har haft problem med min ljumske ett bra tag och den senaste månaden har det bara blivit värre och värre samt att jag lyckades bli förkyld lagom till tävlingen vilket gjorde att uppladdningen var ganska dålig för detta race, dock så är man envis och kör ändå! Sträckorna passade mig bra och med allt regn blev sträckorna dessutom väldigt hala och geggiga men det var bara kul tycker jag.  Efter lördagens sträckor ledde jag med 14 sekunder, rätt tight med tiderna men det var skönt att jag hade övertag till de mer fysiska sträckorna på söndagen. Söndagens sträckor var rätt korta men väldigt jobbiga med mycket tramp och tung gegga men det gick bra och jag höll mig på cykeln. Helgen slutade med en seger med totalt 40 sekunders försprång ner till 2:a platsen.

Nu ska jag ha några dagars vila och ladda till de 2 nästkommande tävlingarna. Hoppas kroppen har läkt ihop till dess!

Ha det så fint så hörs vi snart!

/ Josefine

Du kan läsa mer om Josefine på https://josefinebjörkman.se/


Visa alla nyheter inom Cykel »
Josefine Björkman - En tjej med SM guld i Downhill och Enduro