Historik

1978   J.O. Forsbergs Reservdelar (Jofrab) grundas av entreprenören JanOlof Forsberg, med grossistförsäljning av reservdelar inom Cykel, Moped och Skog och trädgård till fackhandlare i Tranås med omnejd. JanOlof Forsberg kom då från kundsupporten på Stiga. Affärsidé: bästa leveranssäkerhet och bästa support. Firman fanns i en liten lokal på Storgatan i Tranås.


1983 först nu kan Forsberg anställa sin första medarbetare, säljaren Sam Ström


1984 anställs medarbetare No, 2, Helena Welin. På den tiden hade firman flyttat till en industrilokal på Mjölbyvägen i Tranås. De tre medarbetarna Janne, Sam och Helena jobbade med allt: inköp, försäljning, ordermottagning, plockning, packning och fakturering.


1980-talet. ABC800 införs för order, lager och fakturering


1992 är det tufft i samband med bankkrisen och valutakrisen. Banken kräver att ägaren går in med personlig borgen för företagets checkräkningskredit. Jofrab flyttar till helt nya egna lokaler på 10 000 m2 i industriområdet Hjälmaryd i Tranås


1999 Neander AB på Lidingö förvärvas, grossister inom reservdelar och tillbehör till Cykel och Moped. Affärssystemet Navision används för order, lager, fakturering och bokföring.


2003 Motonova AB i Östersund förvärvas, grossister inom reservdelar, tillbehör och personlig utrustning till Motocross och Snöskoter


2003 TWS Motor AB i Tranås förvärvas, grossister inom mopeder. Plockautomater införs på plocklagret


2004 Omsättningen passerar 200 msek. Webben jofrab.se lanseras till återförsäljare och konsument.


2005 JanOlof och Harriet Forsberg säljer aktiemajoriteten i J.O. Forsbergs Reservdelar AB till Frederik Rudbäck och Henrik Ekstrand


2006 Ordermottagning fram till klockan 18:00 för expediering samma kväll införs, och
expediering på söndagar införs. Bäst i branschen!

 

2007   Omsättningen når över 250 msek. Försäljningen av motorcyklar i Sverige når all-time- high. Owe Andersson, tidigare VD för Mekonomen AB under 20 år blir ordförande i styrelsen.


2008 Varumärket Garage24 börjar användas i all konsumentreklam med kataloger och webb för att driva trafik till butik. Det mer etablerade Jofrab används fortfarande till återförsäljare.


2009 Finanskrisen leder till en dramatisk minskning på nyregistreringen av motorcyklar och mopeder och därmed också på tillbehör (över de närmaste tre åren kommer minskningen att vara 80%). Större krav införs på förarbevis för mopedkörning. Omsättningen hos Garage24 och våra återförsäljare drabbas. Agenturen för världsledande personlig utrustning från Alpine Stars tas upp. Agenturen för Peugeot och SYM mopeder förvärvas.


2010 Nyregistreringen av motorcyklar och mopeder fortsätter att minska. Jofrab AB byter nu också firmanamn till Garage24 AB.


2011 Omsättningen sjunker under 200 msek. Agenturen för världsledande hjälmar från Schuberth tas upp.


2012 Garage24 lanserar sin största satsning på webben hittills: en ny konsumentwebb, och senare under året en ny återförsäljarwebb. Fortsatt satsning på att bygga branschens bästa säljkår leder till tretton säljare, vilket är störst i branschen!

 

2013 Förorder inom samtliga säljkårer ökar för andra året i rad. Nya varumärken
BBB inom Cykel och Strands samt Sumec inom Skog och trädgård tas upp.


2014   DBC-Sweden flyttar hela sin svenska verksamhet till Jofrab/Garage24 i
Tranås och förvärvar affärsområdet Cross, Street, Vinter och ATV under
varumärket Garage24 och blir störst i Norden inom de sortimenten. Varumärket
Jofrab börjar användas igen för Skog, Trädgård, Cykel och Moped. Jofrab servar
både Jofrab och Garage24 med alla tjänster inom inköp, uppackning, plock, pack,
order, fakturering, ekonomi, IT och webb.

 

2015 Registreringen av mopeder ökar tydligt genom en stark konjunktur och större årskullar. Peugeot blir största mopedmärke i Sverige och Jofrab blir största leverantör av mopeder i Sverige. Jofrab bolagiserar affärsområdet Jofrab Skog och Trädgård AB och säljer det till ratioparts Ersatzteile-Vertriebs GmbH. Jofrab byter namn till Jofrab TWS AB och servar både Jofrab Skog och Trädgård AB och Garage24/DBC-Sweden med alla tjänster inom uppackning, plock, pack, order, fakturering, ekonomi, IT och webb. Den sammanlagda försäljningen från de tre bolagen som styrs från Ridhusgatan, som knoppats av från Jofrab, når all-time-high med 275 msek per år.

 

2016 Garage24/DBC-Sweden flyttar sin försäljning till egen webb under domännamnet dbc-sweden.se och bygger egna lokaler i Tranås på industriområdet Höganloft för att klara sin expansion.